Agjensioni I Kosoves Per Produkte Medicinale

Postuar: e mrkur 8 maj 2013

Agjensioni i Kosovs pr Produkte Medicinale (AKPM) sht deg ekzekutive e Ministris s Shndetsis (MeSh). Misioni i saj sht mbrojtja e shndetit publik nprmjet garantimit t cilsis, siguris dhe efikasitetit t produkteve medicinale t plasuara n Kosov. Autoriteti i Kosovs pr Rregullativa t Barnave (AKRB) u themelua n 1999 dhe ekzistimi legal si agjension ekzekutiv i Ministris s Shndetsis s Kosovs u b n vitin 2001 (Rregullorja e UNMIK-ut No. 2001/19 Pr Degn Ekzekutive t Institucioneve t Prkohshme Vetqeverisse n Kosov dhe Instruksioni Administrativ (Shndetsi) 7/2000 Pr themelimin e Agjensionit t KJosovs pr Rregullativa t Barnave).
Emri i ri Agjensioni i Kosovs pr Produkte Medicinale (AKPM) u ndryshua n vitin 2002 (nprmjet Udhzimit Administrativ t Ministris s Shndetsis s Kosovs) dhe mandati i AKPM-s prfundimisht u prcaktua n vitin 2002 (me Udhzimin Administrativ t MeSH s Kosovs q e azhuroi legjislacioni e mparshm dhe duke pasur parasysh mandatet e agjencioneve rregullative t barnave t Unionit Europian).
Web Site
Tel1: +381 (0)38 512 809
Fax1: +381 (0)38 512 810
Adr: Qendra Klinike Universitare
Prishtine, 10000